haber
FAROZ Referandumu
FAROZ Referandumu - 15.01.2016


Yalı Mahallesi'nin isminin eski ismi olan Faroz Mahallesi olarak değiştirilmesiyle ilgili imzalı halk oylaması süreci başladı.

* * *

Ortahisar Belediyesi, Yalı Mahallesi sakinlerinin mahallelerinin eski ismi olan Faroz Mahallesi olarak değiştirilmesine yönelik 750 imzalı dilekçeleri neticesinde referandum kararı almıştı.

Ortahisar Belediyesi Meclisi'nin almış olduğu karar gereği mahallede 14 Şubat'a kadar devam edecek imzalı referandum süreci başladı.  

Vatandaşların imza atma işlemleri Ortahisar Belediyesi'nin denetim ve gözetimi altında yapılacak. Yalı Mahallesi'nde seçmen olarak oy kullanan ve seçmen kütüklerinde adı geçen aynı zamanda Yalı Mahallesi'nde oturan bütün vatandaşlar muhtarlık binasına gelip nüfus cüzdanlarıyla birlikte Yalı Mahallesi'nin isminin Faroz olarak değiştirilmesine 'Evet' ya da 'Hayır' diyorum şeklinde imza atacak.


MAHALLE FAROZ ADINI GERİ İSTİYOR

Mahalle sakinlerinin tamamına yakını bir Trabzon efsanesi olan "FAROZ" adının resmiyette yaşatılması gerektiği yönünde görüş beyan ediyor. Günlük hayatlarında Yalı değil Faroz ismini kullandıklarını belirten mahalleliler referandumdan "Faroz" sonucunun çıkacağına emin. 


BİR SONRAKİ REFERANDUM DA ARAFİLBOYU İÇİN

Toplanan imzalar ve başvurular sonrası Esentepe Mahallesi'nin isminin de Arafilboyu olarak değiştirilmesi için de 15 Ocak-15 Şubat tarihleri arasında halk oylaması düzenlenecek.


Bu haber 5769 kez okundu
Yönetmenliğini Mustafa Kara'nın üstlendiği "Kalandar Soğuğu" filmi Türkiye'nin Oscar adayı olarak seçildi.
Yapımcılığını Ntc Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Cem Tabak’ın yaptığı Seni Seven Ölsün Sinema Filminde...
Karadeniz'de onlarca HES ile derelerimiz kururken, canlı yaşamı yok edilirken, madenle cennet bahçeleri talan edilirken...
“Kalandaris kulandaris Erkek uşak dişi buzak Ver Allah ver Dolsun bucak”
Gazeteci ve yazar Uğur Biryol'un Kazım Koyuncu'nun aramızdan ayrılışının 10. yılında hazırladığı Kazım'ın Sevdası isimli kitap çalışması ile ilgili imza günü ve söyleşi için Trabzon'a geliyor. Vokal Kitabevi ve Kafe'de Kazım'ı sevenlerle buluşmaya hazırlanan Biryol, bu süreçte kitabın oluşumun sürecini ve Kazım'ı anlatacak... Etkinlik 27 Aralık Pazar günü saat 18.30'da gerçekleştirilecek.
Danıştay, Tema Vakfı tarafından ’Yeşil Yol Projesi’ni de kapsayan Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilin ’Çevre Düzeni Planı’ için açılan davada ’yürütmeyi durdurma’ kararı verdi.
SAYFA
<<1 - 2 - 3 - 4 - 5>>